Μακρή για γενική-επαγγελματική εκπαίδευση: 453 νέα προγράμματα σπουδών

Μακρή για γενική-επαγγελματική εκπαίδευση: 453 νέα προγράμματα σπουδών

INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Έχει δρομολογηθεί η εισαγωγή 453 νέων προγραμμάτων σπουδών στη γενική και επαγγελματική εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας, ιδιαίτερα στο θέμα της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, μίλησε η υφυπουργός Ζέττα Μακρή στη συζήτηση με θέμα «Η εκπαίδευση ως μοχλός ανάπτυξης για την κοινωνία και την οικονομία», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου της εταιρίας Capital Link για τη βιωσιμότητα.  http://csringreece.gr/forum/2021/agenda.php?lang=gr&year=

Ειδικότερα, ήδη έχει δρομολογηθεί η εισαγωγή 453 νέων προγραμμάτων σπουδών στη γενική και επαγγελματική εκπαίδευση, η ένταξη των Εργαστήριων Δεξιοτήτων στο υποχρεωτικό, εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα, η ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού και η εξασφάλιση της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στην εκπαίδευση.

Χάσμα προσφοράς και ζήτησης σε συγκριμένα επαγγέλματα

«Παρατηρείται χάσμα προσφοράς και ζήτησης σε συγκριμένα επαγγέλματα», περιέγραψε η Ζέττα Μακρή. Από την άλλη, η ανεργία στους νέους είναι αυξημένη, ενώ το 43,3% των αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απασχολείται σε δουλειές κατώτερες των ικανοτήτων του, εξήγησε.

Οι διεθνείς συνέργειες των ελληνικών πανεπιστημίων, η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, η επανασύσταση των επαγγελματικών σχολών κατάρτισης, η δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, θα αναβαθμίσουν συνολικά την εκπαίδευση στην Ελλάδα, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.