24-05-21 Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Σύνδεση Τμημάτων Πληροφορικής με την αγορά εργασίας»

24-05-21 Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Σύνδεση Τμημάτων Πληροφορικής με την αγορά εργασίας», υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Αποστόλη Δημητρόπουλου.

Η σύνδεση των Τμημάτων Πληροφορικής των ΑΕΙ με την αγορά εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης εργασίας που διοργανώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεωνίδα Χριστόπουλου, του Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη, του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ, Καθηγητή κ. Περικλή Μήτκα, και των Προέδρων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Πληροφορικής της χώρας. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν επίσης μέρος  ο Senior Advisor του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ), κ. Νίκος Γαβαλάκης, η Προέδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), κ. Γιώτα Παπαρίδου, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κ. Γιάννης Σύρρος, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης,  συζητήθηκαν οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού και ψηφιακών δεξιοτήτων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα της αγοράς εργασίας, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας πτυχιούχων άλλων κλάδων.

Οι συμμετέχοντες  παρουσίασαν τις δράσεις και τις προτάσεις τους, αναφορικά με τη σύνδεση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Πληροφορικής με την αγορά εργασίας και ενημερώθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο, για τον σχεδιασμό έργων χρηματοδοτούμενων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, με γνώμονα την κάλυψη των ανωτέρω αναφερόμενων αναγκών, προς όφελος των νέων επιστημόνων και της οικονομίας.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη τέθηκαν τα θεμέλια για διαρκή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, με στόχο τη λεπτομερή καταγραφή των ολοένα μεταβαλλόμενων, λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, αναγκών της αγοράς εργασίας, τον σχεδιασμό σχετικών προγραμμάτων διά βίου μάθησης στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ, την υλοποίηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων για αποφοίτους άλλων Τμημάτων ΑΕΙ που επιθυμούν να στραφούν στον τομέα της πληροφορικής (conversion courses), την προσέλκυση επιστημόνων του κλάδου της πληροφορικής, που έχουν φύγει από τη χώρα μας στο εξωτερικό, ώστε να επιστρέψουν, καθώς και τη στενότερη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και επιχειρήσεων στο κλάδο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.