rsz ΕΠΑΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ2 κομμενο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας

06-03-20 «Στεκόμαστε δίπλα στους ακρίτες μας, στηρίζουμε την εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της χώρας» – Περιοδεία Νίκης Κεραμέως στον Έβρο

Μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και πολίτες του Έβρου απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, που περιόδευσε χθες σε ακριτικές περιοχές.

Η Υπουργός, ξεκίνησε την επίσκεψή της από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Αλεξανδρούπολη, όπου στεγάζονται Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γυμνασιακού επιπέδου και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, συνέχισε στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Σουφλίου, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και στο 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας. Κατόπιν, μετέβη στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Ριζίων και ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στα σχολεία με το 2ο Νηπιαγωγείο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου.

Η κα Κεραμέως είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης και να συναντηθεί με τον Πρύτανη, κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού του Ιδρύματος αλλά και με φοιτητές. Καθ΄όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Υπουργός συνοδευόταν από τους βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη και Χρήστο Δερμεντζόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κώστα Βενετίδη, καθώς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Υπουργός παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, στο Διδυμότειχο. Στο Σουφλί την Υπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Καλακίκος και στο Διδυμότειχο ο Δήμαρχος κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Παράλληλα, η κα Κεραμέως συνομίλησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Διδυμοτείχου κ. Χαμζά Οσμάν.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία, η Υπουργός τόνισε:
«Ήρθαμε σήμερα περιοδεία σε εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων του νόμου Έβρου. Εκφράζουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας, που υφίστανται μία -αιφνίδια και μαζική- πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα βορειοανατολικά σύνορα της Ελλάδας.
Στεκόμαστε δίπλα στους ακρίτες μας, στηρίζουμε την εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της χώρας μας.
Επισκεφθήκαμε σχολεία σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Ρύζια, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα στήριξης και ενότητας, απέναντι σε μία ασύμμετρη απειλή, οργανωμένη και συντονισμένη, κατευθυνόμενη από τη γείτονα χώρα.
Η Κυβέρνησή μας, με σύμμαχο την Ευρώπη, βρίσκεται εδώ. Αφουγκράζεται τις ανησυχίες των πολιτών και προασπίζεται την ασφάλεια, τις περιουσίες, την κοινωνική γαλήνη και την ειρηνική συνύπαρξη με όλες της τις δυνάμεις. Η Παιδεία μας αντιστάθμισμα στην επιθετικότητά τους, ο πολιτισμός μας απάντηση στην εργαλειοποίηση ανθρώπων

ΣΟΥΦΛΙ5

Στο Σουφλί, με μαθητές των σχολείων 

ΡΙΖΙΑ7

Στο 6θέσιο Δημοτικό Ριζίων

ΔΠΘ

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Κέντρο Ειδικής Αγωγής Αλεξανδρούπολης

 

Source: MinEdu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code