ΘΕΜΑ: «Λήψη μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Σ.Υ. Φθιώτιδας, λαμβάνοντας υπόψη: α) το ΦΕΚ 783/τ.Β΄/10-3-2020 περί προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, β)τις οδηγίες προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό COVID-19, γ)τους ειδικότερους λόγους για του οποίους οι μαθητές συστήνεται να παραμένουν κατ’ οίκον λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που μεταφέρουν για πολλές ημέρες, δ)τις άδειες ειδικού σκοπού του προσωπικού, ε) και σε εφαρμογή των ανωτέρω, προέβη στα παρακάτω:

  • Έχει αναστείλει προσωρινά από 11-3-2020 μέχρι και 24-3-2020 τις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, όπως ρητά αναφέρεται στο ΦΕΚ 783/τ.Β΄/10-03-2020 περί προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας, ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΟ, παρ.2.
  • Από την προσωρινή απαγόρευση εξαιρέθηκαν οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες του Κ.Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με το ΦΕΚ 783/τ.Β΄/10-03-2020 περί προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας, ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΟ, παρ.2.
  • Έχει ήδη παραγγελθεί υλικό με στόχο την πρόληψη κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 (αντισηπτικά, μάσκες κτλ) και ζητήθηκε η δυνατότητα απολύμανσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις σχολικές μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες και του υπ’ αριθ. 1861/29-1-2020 Εγγράφου του ΕΟΔΥ.
  • Αγοράσθηκαν ιδίοις εξόδοις, μπουκάλια με αλκοολούχο λοσιόν και τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της υπηρεσίας και κουτί υποδοχής για χάρτινες χειροπετσέτες μίας χρήσης.
  • Συνεχίζεται η Ατομική Συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό ΣΕΠ σε μαθητές Β και Γ Λυκείου μόνο μέσω skype στο προβλεπόμενο ωράριο. Για τον καθορισμό των συναντήσεων με skype χρειάζεται να προηγηθεί επικοινωνία στα σταθερά τηλέφωνα, όταν λειτουργούν, στο e-mail της υπηρεσίας αλλά και στο κινητό 6980305651, λόγω του γνωστού προβλήματος στο τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Ε.Σ.Υ. από 19-11-2019.

Είμαστε σε ετοιμότητα: α)για την παρακολούθηση της κατάστασης σε συνδυασμό με την κήρυξη πανδημίας από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την αναμονή της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου και β)για την εφαρμογή νέων νομοθετικών αποφάσεων.